Suunnistus


Suunnistuksen SM-pitkät ja SM-sprintti kisattu

Syksyn suomenmestaruuskisa putki aloitettiin SM-pitkillä la 3.9.2017 Lapualla. Simpsiön vuori on toiminut merkittävänä suunnistuskisojen näyttämönä jo monta kertaa (Jukolan viesti 1979, Virkiä-Jukola 2007) ja on tunnettu pienipiirteisen vaikeana maastona. Sonja juoksi hienosti karsinnasta A-finaaliin, jossa sijoittui sijalle 27.

SM-sprintti juostiin su 17.9.2017 Helsingissä Kannelmäen urheilupuiston lähimaastossa. Aamupäivällä karsittiin parhaat A-finaaliin ja iltapäivällä suunnistettiin finaali. Maasto ja radat olivat iltapäivällä karsintaan verrattuna monimuotoisemalla taajama-alueella. Radat vaativat tarkkuutta ja nopeaa reitinvalintakykyä. Keihään sprintti edustus sijoittui seuraavasti A-finalistit Sonja 13. (D15), Valtteri 17. (H14), Netta 21. (D14) ja Jani 24. (H40). B-finaalissa Oskari sijoittui sarjassaan 4. sijalle (H15). Hyvä!

Keihäs lensi Nuorten Jukolassa

Keihäs_Nuju_2017_joukkueKeihään nuoret ylsivät Nuorten Jukolassa Keihään historian parhaimpaan sijoitukseen. Joukkue juoksi tasaisesti osuus osuudelta ja ylsi lopulta tuloksissa hienosti sijalle 49.  Keihään 1 joukkueen Nuorten Jukolan trendi on ollut nousujohteinen. Vuosien 2012-2017 aikana sijoitus on noussut 93 sijaa (2012:142, 2013:hyl, 2014:115, 2015:76, 2016:64, 2017:49). Tämän vuoden joukkueessa juoksivat Tuomas Leinamo, Valtteri Rantala, Eevi Kulju, Kalle Kulju, Netta Leppänen, Sonja Leinamo ja Oskari Aumo (juoksujärjestyksessä). Nuorten Jukola suunnistettiin la 19.8.2017 Porvoossa ja kisajärjestäjänä toimi OK Trian.

Hienoa Keihään nuoret!

Kuvia Nujusta Google kuvista.

Tulokset, väliajat, reittihärveli, netti-tv lähetys ymv. löytyy kisasivuilta.

Keihään pienet suunnistajat leireilivät

pientenleiri_rinneSuunnistusleiri kokosi 18.-19.8 Keihään pienimmät suunnistajat Hattulan metsiin . Leirin teemana oli mm. korkeuskäyrät (miltä kartalla näkyvä korkeuskäyrä näyttää maastossa). Harjoituksessa selvisi millainen on loiva ja millainen on jyrkempi mäki, kun leiriläiset kirmasivat ylös ja alas erilaisia mäkiä. Leirivaelluksella saatiin kokea myös leiriviesti, temppurata ja mehukekkerit täytekakkuineen sekä makkaranpaistoineen. Elokuun kesäinen sadekaan  ei hätkäyttänyt leiriläisiä, vaan vaellushiet huuhdottiin iholta ja vaatteista järvessä. Leirillä siis liikuttiin, opittiin, leikittiin, syötiin ja nukuttiin hyvin!

Kuvia leiriltä -> Google kuvista.

Lasimäellä vilkas sprintti-ilta

Lapsille ja nuorille suunnattu  8. Iittalan Lasimäkisprint kisailtiin keskiviikkona 16.8.2017. Ja mukana menossa oli myös aikuisetkin. Kilpailukeskuksena toimi Lasimäen miljöö. Kilpailijat starttasivat ratamestarikaksikon Jani Mäntytörmä ja Väinö Johanssonin suunnittelimille vauhdikkaille radoille aurinkoisen elokuun illan saattelemina. Taajama alueella kävi aikamoinen vilske sprinttisuunnistajien etsiessä rasteja milloin minkäkin kulman, katoksen, pensaan tai muiden aitausten takaa. Kisakeskuksessa Lasimäellä oli mukava tunnelma. Mitalistit löydettiin kaikkiin sarjoihin. Tuloksiin, väliaikoihin ja kisan tunnelmakuviin voi tutustua Lasimäkisprint VIII:n kisasivujen kautta.

Lasimäkisprint 2017 kiittää kaikkia kilpailijoita, yhteistyökumppaneita ja järjestäjiä hienosta sprintti-illasta! Tervetuloa ensivuonna uudelleen!

Lasimäkisprinttiin ennätysmäärä suunnistajia

Lasimakisprint_rastiIittalan lasimäki täytyy keskiviikkona 16.8.2017 suunnistajista, kun Lasimäen ympäristössä kilpaillaan sprinttisuunnistuksessa. Kilpailuun on ilmoittautunut lähes 400 suunnistajaa, joka on Lasimäkisprintin ennätys. Kilpailu alkaa klo 18.00, jonka jälkeen voi seurata kilpasuunnistajien menoa Iittalan taajamassa. Kilpailussa on pääosassa lapset ja nuoret, mutta menossa on mukana myös aikuiset.

Kilpailun alustavat kilpailuohjeet ja lähtöluettelot on julkaistu kisasivuilla. Tervetuloa Iittalaan sprinttaamaan ja katsomaan vauhdikasta tapahtumaa!

Hienoja suunnistuksia Hämeen oravapolkuviestissä 31.7.2017

Keihään kaksi varsin nuorta joukkuetta edustivat hyvin, kun nuorten syyskausi alkoi räväkästi Hämeen oravapolkuviestillä. Viestissä nähtiin hienoja suunnistuksia, vaikka heinäkuisen maanantai illan sää oli vaativa ja vaihteleva.

Keihään 1. joukkueen sijoitus oli 21. (Eevi Kulju, Seela Mäntytörmä, Silva Kulju, Kalle Kulju, Valtteri Rantala) ja 2. joukkue 33. (Tuomas Leinamo, Rianna Palmroth, Sara Kukkola, Linnea Ojala, Netta Leppänen).

Oravapolkuviestin järjesti Tampereen Pyrintö ja kisapaikkana toimi Pinsiön koulu.

Tulokset kisasivuilla

(Klikkaamalla kuvaa näet kuvan suurempana)

 

 

Riuttankallio haastoi kuntosuunnistajat

Keihään torstaina 20.7.2017 järjestämillä Hämeen Sanomien kuntorasteilla suunnistettiin uudella kartta-alueella. Ratamestarina debytoi Pasi Nuottakari. Uutta maastoa kävi kokeilemassa noin 240 suunnistajaa. Tulokset ja väliajat löytyvät HSrastien sivuilta.

Seuraavat HSrastit suunnistetaan ti 25.7. Risun ja to 27.7. HIS:n järjestäminä.

Hyvää suunnistuskesää!

Iittala Maraton juostiin su 16.7.2017

Iittala_Maraton_2017Iittala-maraton juostiin sunnuntaina 16.7.2017. Aurinko paistoi koko päivän ja lämpötila hipoi keskipäivällä hellelukemia, mutta pysytteli kisan ajan kuitenkin 18-24 asteessa. Pääsarjoissa ilmoittautuneita oli 26 juoksijaa ja lisäksi lasten sarjoissa oli osallistujia 21 juoksijaa. Maraton-matkan voitti Jani Mäntytörmä, puolimaraton-matkan Pasi Nuottakari ja varttimaraton/10,5km-matkan Väinö Johansson.

Kalvolan Keihäs ja Kalvolan Isku kiittävät kaikki osallistuneita. Tervetuloa ensi vuonna uudelleen!

Tulokset ja valokuvat löytyvät tapahtuman sivulta.

Kuntorastit Riuttankalliolla 20.7.2017

RiuttankallioKalvolan Keihäs järjestää Hämeen Sanomien kuntorastit Riuttankalliolla TORSTAINA 20.7.2017. Metsään voi lähteä kello 16.30-18.30. Maali suljetaan kello 20.00.

Ratavaihtoehtoina on 2 km (helppo), 4B km (helppo), 4A km ja 6 km, lisätiedot täältä. Teemana on rastinotto.

Emit-leimaus. Emit-korttivuokra 1 euro. Kertamaksu 6 euroa, alle 16 v ilmaiseksi. Maksuna käy myös Smartum- ja Tyky- liikunta- ja kulttuurisetelit.

Opastus alkaa: Tie 130 ja Iittalantien risteys sekä tie 130-VT3 risteys.
Navigointiosoite: Hämeenlinnantie 595, Valkeakoski

Tervetuloa!

Kuntorastit Pastissa to 15.6.2017

Kalvolan Keihäs järjestää Hämeen Sanomien kuntorastit Pastinkankaalla TORSTAINA 15.6. Metsään voi lähteä kello 16.30-18.30. Maali suljetaan kello 20.00.

Ratavaihtoehtoina on 2 km (helppo), 4B km (helppo), 4A km ja 6 km, lisätiedot täältä.

Emit-leimaus. Emit-korttivuokra 1 euro. Kertamaksu 6 euroa, alle 16 v ilmaiseksi. Maksuna käy myös Smartum- ja Tyky- liikunta- ja kulttuurisetelit.

Opastus alkaa: 130-tien ja Iittalantien risteys, josta Iittalan keskustan kautta Kotkajärventielle.
Navigointiosoite: Pastintie 90, Hämeenlinna

Tulokset
Väliajat

Pastinkangas_kivi

Keihään suunnistajat Joensuu-Jukolassa 2017

Joensuu-JukolaJukolan ja Venlojen viesti suunnistetaan tänä vuonna Joensuussa. Venlojen viesti alkaa yhteislähdöllä lauantaina 17.6.2017 klo 14.00. Jukolan viesti alkaa yhteislähdöllä lauantaina 17.6.2017 klo 23.00. Kalvolan Keihään suunnistusjaosto lähtee Venlojen viestiin kahdella joukkueella ja Jukolan viestiin yhdellä joukkueella. Tähän artikkeliin kerätään tietoa sekä kotiväelle ja kannustajille että suunnistajille. Alla linkkejä:

Iittalassa juostaan kilometrejä sunnuntaina 16.7.

Kalvolan Keihäs ja Kalvolan Isku järjestävät Iittala-maraton -juoksutapahtuman sunnuntaina 16.7. Iskuasemalla. Sarjoja löytyy myös perheen pienimmille. Tapahtuman sarjat, osanottomaksut ja muut lisätiedot löytyvät tämän linkin takaa. Tervetuloa!

Nuoret A-finaalissa SM-keskimatkalla

SM-keskimatkan kisat suunnistettiin 21.5.2017 Kangasalalla Pousan vaativassa maastossa. Vaativuutta kisapäivään toi lisäksi yli 20 asteinen auringoinen kevätsää. Keihään nuoret suunnistajat Sonja Leinamo (D15) ja Oskari Aumo (H15) ylsivät SM-keskimatkalla hyviin suorituksiin.  Molemmat pääsivät omista karsintaeristään hyvin A-finaaliin. Finaalissa Sonja suunnisti 13. ja Oskari 15. sijalle. Netta debytoi SM-tasolla.

Onnittelut hienoista SM-tason suunnistuksista!

SM-keskimatkan järjesti Kangasalan SK.  -> Tulokset

Am-keskimatka nuorten juhlaa

Hämeen am-keskimatka 2017 suunnistettiin 13.5. Valkeakoskella. Kisa oli samalla Hämeen oravapolkukisa (HOK). Aurinkoinen kevätsää toivotti kisajärjestäjien ohella kisaajat tervetulleiksi. Keihäästä oli ilmoittautunut kisaamaan 19 suunnistajaa.

Nuoret loistivat suunnistussuorituksillaan. Keihään kärkenä olivat sarjojensa voittajat Valtteri Rantala (H14), Eevi Kulju (D12) ja Sara Kukkola (D8RR). D8RR sarjassa Keihäälle tuli huikea kolmoisvoitto, kun Saran lisäksi Seela Mäntytörmä otti hopeaa ja Rianna Palmroth pronssia. Poikien puolella Valtterin lisäksi mitaleille juoksi Tuomas Leinamo (H13), joka otti sarjassaan pronssia. Nuorten lisäksi veteraanisarjoissa mitalin makuun pääsivät isä ja poika Mäntytörmä. Jorma (H65) ja Jani (H40) ottivat molemmat pronssia. Onnittelut kaikille hienoista suunnistuksista! Mitalisuunnistusten lisäksi nähtiin muiltakin Keihääläisiltä hyviä suunnistuksia.

Aluemestaruus kisat jatkuvat elokuussa 12-13.8.2017, jolloin lauantaina juostaan am-pitkä ja sunnuntaina am-viesti. Järjestäjänä toimii Hämeenlinnan suunistajat.

Kuvia Am-Keskimatkan kisasta:

Keihäs Galleria (Google kuvat) ja KeihäsGalleria (Flikr)

 

Maastojuoksutestit kaudella 2017

Maastotestit kuuluvat Keihään suunnistusjaoston toimintaan ja ne toteutetaan pururadalla Vesitornilla. Järjestämme joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 18.15 kaikille avoimen, maksuttoman maastotestin. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan tarkoituksena on seurata omaa juoksukehitystä. Oma urheilukello mukaan. Lisätiedot tästä.

Valtteri Rantalalle kahdesti SM-kultaa ampumasuunnistuksessa!

Kalvolan Keihään suunnistaja Valtteri Rantala nappasi Punkalaitumella viikonlopun aikana kahdesti SM-kultaa ampumasuunnistuksessa. Sekä perjantain sprinttimatkalla ja lauantain pitkällä matkalla Valtteri jätti H14-sarjan muut kilpailijat selvästi. Isot onnittelut Valtterille!

Tulokset täältä. Ampumahiihdossa ja -suunnistuksessa Valtteri edustaa Ahveniston Ampumahiihtäjiä.

Valtterin ampumasuunnistuksen SM-kulta

Kankaisten metsä vilisi kuntosuunnistajia

Uusi suunnistusmaasto ja -kartta Kankaisilla houkutteli Keihään 4.5. järjestämille kuntorasteille yli 250 suunnistajaa. Suorastaan upean hieno sään suosi ja metsä todellakin vilisi täynnä suunnistajia. Ratamestari ja kartoittaja Jani Mäntytörmän radat saivat kiitosta. Harvoin pääsee näin hienoon ympäristöön suunnistamaan.

Tulokset ja väliajat on päivitetty perjantaina kello 16.25 Hämeen Sanomien kuntorastien sivuille. Seuraavat Keihään järjestämät kuntorastit suunnistetaan Pastin maastossa 15.6. Tervetuloa uudestaan!

Kuntorastit jatkuvat ensi viikon tiistaina RiSu:n ja torstaina Sarastuksen järjestäminä.

Kankainen, kohti lähtöä

Kankainen, lähtöpaikka

Kankainen, loppusuora

 

Kuntorastit Kankaisissa to 4.5.2017

Kalvolan Keihäs järjestää Hämeen Sanomien kuntorastit Kankaisissa TORSTAINA 4.5. Metsään voi lähteä kello 16.30-18.30. Maali suljetaan kello 20.00.

Ratavaihtoehtoina on 2 km (helppo), 4B km (helppo), 4A km ja 6 km, lisätiedot täältä.

Emit-leimaus. Emit-korttivuokra 1 euro. Kertamaksu 6 euroa, alle 16 v ilmaiseksi. Maksuna käy myös Smartum- ja Tyky- liikunta- ja kulttuurisetelit.

Opastus alkaa: 130-tien ja Kankaistentien risteys
Navigointiosoite: Karjapolku 1, Hämeenlinna

Nuorten suunnistuskausi käynnistyi ke 5.4. Lepaanrannassa

Nuoret20170403Ilvesten harjoituskausi käynnistyi keskiviikkona 5.4. Lepaanranassa. Illan teemana oli suunnistusvedot lähimaastossa. Ja hyvin tuntui käynnistyvän, sillä hymyssä suin tultiin metsästä. Suunnistusharkan jälkeen ihmeteltiin Vanajaveden kevätjään kestävyyttä ja käytiin majalla mehulla ja paistamassa makkarat. Tästä se lähtee!

Nuorten ollessa metsässä kokoontuivat vanhemmat majalle keskusteluiltaan, jonka teemana oli ”suunnistajan polku”. Suunnistus voi olla nuorelle harrastus, kilpaurheilua tai matka huippu-urheilijaksi.

Vanhemmat20170403Keskustelimme suunnistajan kehittymispolusta, joka on jokaisella nuorella erilainen. Nuoren suunnistajan polulla on monta starttia, rastia ja reitinvalintaa, jotta kehittyminen voidaan mahdollistaa. Nuorten perheen tuella, elämänrytmillä ja ympäristöllä on merkitystä. Illan aikan tutustuttiin myös urheilijan elämän vaatimuksiin.

Ehkä nyt on muutama tiedollinen eväsleipä enemmän suunnistusrepussa :). Hyvää alkavaa suunnistuskautta kaikille!

Oravien ja Sopuleiden eläimellistä menoa

collage-1491062305986Kevät sekoitti pienten ryhmän ohjaajat. Harjoituksessa eläimet pääsivät valloilleen. Mukana olivat kävelevät ravut, räjähtävät kirput, kävelevät ankat ja kuolleet koppakuoriaiset. 🙂

Talvella on harjoituksia pidetty taekwondo salilla ja ulkona mm. luistelukoulussa.

Jee, kohta päästään metsään juoksemaan ja etsimään rasteja!

 


Kommentointi on suljettu.