Seuran jäsenmaksu

Jäseniltä perittävän jäsenmaksun suuruudesta päättää yhdistyksen vuosikokous. Jäsenmaksut peritään vuosittain.

Varsinaisen jäsenmaksun maksavat harrastajat, kilpailijat, pelaajat sekä joukkueen toimihenkilöistä joukkueenjohtajat ja valmentajat. Suositellaan että myös huoltajat ja taloudenhoitajat ovat seuran jäseniä. Seuralla on käytössä myös kannatusjäsenmaksu, jolla seuran toimintaa voi tukea.

Jäsenmaksulla katetaan seuran hallinnollisia kuluja, joita ovat mm.:
– jäsenrekisteri
– taloushallinta, tilintarkastus, pankkimaksut
– nettikulut
– kokouskulut
– koulutuskuluja
– liittojen jäsenmaksut

Jaostot perivät seuran jäsenmaksun lisäksi myös kausimaksua, jolla katetaan mm. kilpailu/turnaus-, varuste- ja tuomarimaksuja. Seuran jäsenmaksu on kausimaksun mukana ja sen suuruus on yleensä mainittuna laskussa.

Verottajan ohje tyky-maksuvälineiden käytöstä seuran jäsenmaksun tai kausimaksun maksamiseen:
”Liikuntatoimintaan kuuluvat urheiluseurojen liikuntamaksut, jos maksu oikeuttaa seuran liikuntapalvelun käyttämiseen. Tällaisia maksuja ovat esimerkiksi golfseurojen jäsenmaksut tai golfosakkeiden hoitovastikkeet, jos ne oikeuttavat pelaamiseen. Sellaiset urheiluseurojen jäsenmaksut sekä liittymis- ja kannatusjäsenmaksut, jotka eivät suoraan oikeuta liikuntapalvelun käyttämiseen, ovat elantokustannuksia, joita ei voi korvata verovapaasti eikä siten myöskään maksaa kohdennetulla maksuvälineellä.”, katso lisää verottajan ohjeesta kohdasta 3.6.4.

Kalvolan Keihään seurajäsenmaksu on maksettava erikseen eikä sitä voi maksaa tyky-maksuvälineillä. Jaostojen kausimaksuja voi siis maksaa tyky-maksuvälineillä, kunhan seurajäsenmaksu maksetaan erikseen.

Esimerkki: Jaoston kausimaksussa 120€ on mukana seuran jäsenmaksu 20€. Seuran jäsen voi maksaa 100€ tyky-maksuvälineillä ja seuran jäsenmaksu on maksettava jaoston pankkitilille erillisenä maksuna esim. verkkopankin kautta.

Keihäällä olevat Tyky-maksuvälinesopimukset:

  • Suunnistusjaosto: Tyky-setelit, Smartum-setelit, SmartumPay, ePassi, Edenred
  • Salibandyjaosto: ePassi (käytännössä myös yllä olevat, ks. ohje alla)

 

Esimerkki: Salibandyn kausimaksun maksaminen SmartumPaylla, Edenredillä tai ePassilla

  1. Pelaaja: Ilmoita rahastonhoitajalle, millä tyky-maksuvälineellä maksat kausimaksun. Maksa kausimaksu. Mikäli maksuvälineen sovelluksessa on mahdollisuus valita ’salibandy’, käytä sitä.
  2. Rahastonhoitaja: Lähetä sähköposti osoitteeseen info@kalvolankeihas.com. Siirrämme tyky-maksuvälineellä maksetun kausimaksun joukkueen pankkitilille seuran toiselta pankkitililtä.

Kommentointi on suljettu.