IITTALA O-MEET 2012

Lisäykset kilpailuohjeeseen (24.5.2012): 1. Kilpailukeskuksen navigointiosoite Saviniementie, Hämeenlinna. 2. Sarjoissa H/D14 palkitaan 5 parasta, H/D12 4 parasta.

Kalvolan Keihäs järjestää 26.5.2012 Iittala O-meet kansallisen keskimatkan suunnistuskilpailun. Vuoden 2012 O-meetissä suunnistajat pääsevät mittaamaan taitojaan ja fysiikkaansa Saviniemen jylhiin rinteisiin, joissa suunnistushaasteista ei ole pulaa ja maisemat ovat hulppeat. Kilpailumaastoa ei kansallisen tason kisoissa ole käytetty lähes 20-vuoteen!

Kilpailun jälkeen on loistava tilaisuus tutustua Iittalan Lasimäkeen jossa riittää nähtävää ja koettavaa! Matkaa kilpailukeskuksesta vain kivenheitto.

Iittala O-meet 2012 on Häme Cupin 3/10 osakilpailu. Häme Cupin pistelaskentaan RR-sarjat (9/10) yhdistetään ja 14 sarjat jaetaan (13/14 syntymävuoden perusteella). Jos 14 sarjat kasvavat suuriksi, jaetaan ne järjestäjän toimesta myös itse kilpailuun.

Muista myös Lasimäkisprint III 2012. Aitoa sprinttiä Iittalassa loppukesästä!

Tervetuloa!

Kilpailukutsu

Kuvia maastosta (3.5.2012)

Kilpailuohje (päivitetty 25.5.)

Kilpailukeskus

Lähtöajat – sarjoittain (päivitetty 25.5.)

Lähtöajat – seuroittain (päivitetty 25.5.)

Tulokset

Väliajat

Kuntosuunnistuksen tulokset

Ratamestarin lausunto – Lähtö L1
Kilpailumaastona on mäkinen alue, jolta löytyy jyrkkiä rinteitä, kallioita ja kivisiäkin maastoja. Mäkien päälliset ovat paikoin kallioisia. Niillä voi päästä vauhtiin, mutta karttaa on luettava tarkasti. Viimeisellä mäellä on parasta pitää nenä kiinni kartassa. Mikäli kisassa on aikaa katsella ympärilleen, niin juostessa voi saada näkymän Iittalaan Äimäjärven yli, katsella louhostoiminnan muodostamia isoja kivikasoja tai suurta siirtolohkaretta viimeisen mäen päällä.

Pitkiä rastivälejä ei radoilla suuremmin ole. Kilpailualueen itä- sekä eteläosaan tehdyt avohakkuut hankaloittivat ratojen laatimista ja alueen pienestä koosta johtuen radoissa voi olla teräviä kulmia ja mahdollisesti myös useita ristiinmenoja. Siirtymäalueet parempiin maastoihin saattavat paikoin olla hidaskulkuisia. Rasteja on metsässä paljon ja vierekkäin eli rastityöskentelyssä on oltava tarkkana. Pääsarjoihin on valittu mäkien vaativimmat rastipisteet unohtamatta noususumman kartuttamista.

Tätä kirjoittaessani lauantaille luvataan lämmintä säätä ja sitä edeltävälle yölle vesisadetta. Raikas metsä kutsuu, tervetuloa Iittalan Lasikylään!

Jani Mäntytörmä, pääratamestari (aikuiset)

Lähtö L2

Lähtö 2:n radat on laadittu taitosuunnistusta suosien. Samalla on kuitenkin pidetty huolta että kaikilla rastipisteillä tukea löytyy kohtuullisen läheltä, jos rastinotto ei onnistukaan. Maaston loppuosan korkeuserojen johdosta L2-radat tulevat viimeiselle rastille eri suunnasta kuin aikuiset. Tältä puolen rastinyppylä on tiheä ja siimarin reitti on maastossa optimoitu sekä raivattu paraskulkuiseen kohtaan. Kaikkia L2-lähtijöitä kehoitetaan käyttämään tätä uraa viimeiselle rastille tultaessa. Kyseinen kohta on kilpailukeskuksesta nähtävissä, käykää tustustumassa!

Tapio Ristimäki,  L2-radat

Kommentointi on suljettu.