2008-2009 Koutsin korneri ja pelaajaluettelo

Koutsin korneri 08-09

7.9. Lasiturnaus Iittala-halli

Keissu-Piraijat 0-1 (0-1)

Aamun eka peli ja taaskaan se ei tahtonut meille sopia. Osittain takkuisuus selittyy ketjukokeiluilla ja muutaman avainpelaajan puolikuntoisuudella. Vastustaja pääsi rokottamaan yhdestä hyvästä vastaiskusta ja muuten tasainen peli päättyikin näihin lukemiin…pieni pettymys.

peukut: *** Lotta Ennakkoluulotonta peliä ja terävät ja tarkat avaukset,hyvä!

**  Roosa Muodosti Lotan kanssa varmimman pakkiparin. Asenne ”Sipellä” kohdallaan.

*  Noora Pirteä esitys. Pyrki hanakasti laukomaan, kun muut vielä siirtelivät.

Keissu-Rangers, Kirkkonummi 5-3 (3-2)

1-2 Senja (Heli) Vastustaja rokotti alussa vielä uinuvaa keissulaumaa ja varsinkin toinen maali taka-

2-2 Assi (Niina) kulmalta oli turhan halpa. Sitten ensimmäinen maali vapautti tytöt ja pikapikaa he

3-2 Mäksä (Ansku) värkkäsivätkin kolme todella komeaa maalia. Toinen maali oli hyvä osoitus treena-

4-2 Senja (-) tuista vaparikuvioista. Toisessa erässä Senja ja Riina vielä kaunistelivat numeroita

5-2 Riina (Noora) hienoilla tahtomaaleilla.

peukut:  *** Senja Uupumaton puurtaja ja karvaaja n:o 1. Nyt pallokin pysyi  mukana.

** Niina Todella virheetöntä puolustamista ja varmoja avauksia.

* Jelena Varmoja koppeja ja hyvää keskittymistä pahojen hässköiden aikana.

Keissu- KU-68 9-0 (3-0)

1-0 Mäksä (-)

2-0 Noora (-)

3-0 Ansku (Noora)

4-0 Mäksä (Lotta)

5-0 Mäksä (Noora)

6-0 Annis ( Riina)

7-0 Assi (Mäksä)

8-0 Senja (Annis)

9-0 Heli (Niina)

Melkoista maalijuhlaa heikompien vastustajien kustannuksella. Urheasti taistellet kangasalalaiset

ovat uusia tuttavuuksia ensi kauden sarjassa ja vielä vähän vastaantulijoita. Tosin kyllä tytöillä oli

tällä kertaa sihtikin kohdillaan. Nyt vaparikuviomme ”jono”kin onnistui, hieno maali! Mäksä oli elementissään kun vastustaja antoi tilaa hänen kiemuroillensa.

peukut:  *** Mäksä Varsinkin vaparimaali Lotan syötöstä oli hieno!

** Ansku Todella energistä peliä ja rystypuolikin toimi jo hyvin.

* Annis Hyvät tehot voimalaiturilta 1+1.

Keissu-KrP 2-0 (1-0)

1-0 Assi (Heli)

2-0 Mäksä (Noora)

Hyvä taisteluvoitto ”rakkaasta” vastustajasta. Reisihuuhtelu toimi ja viimeinenkin erä jaksettiin

painaa loppuun asti eikä paniikkia ehtinyt syntyä. Molemmat maalit hyvillä kaukovedoilla.

peukut:  *** Assi On ottanut käyttöön maagiset vartaloharhautukset. Tärkeä avausmaali.

** Heli Unohti edellispelin kiukut ja palasi omalle tasolleen. Vahvaa!

* Tiina Asennetta riittää viimeiselle pelisekunnille asti, good!

* Valma Keissuhengen ilmentymä. Täysillä joka tilanteeseen. Pikaista toipumista!

SM-karsintasarja 13.9.

Keissu-Piraijat 3-1 (1-0),(1-1),(1-0)

Hyvä sarja-avaus ja samalla kuitattiin Lasiturnauksen niukka tappio. Tasainen ottelu, jota hienokseltaan hallitsimme ja pelin edetessä kolmen ketjun etu vastustajan vajaata kahta ketjua vastaan alkoi näkyä. Helikin oli löytänyt peli-ilon ja ratkaisi ottelun tärkeillä maaleillaan. Viimeinen niitti tuli loisto ottelun pelanneen Valman avauksesta, kun Norde karkasi alivoimalla läpiajoon ja vei molarin kylmäverisesti kaffeelle…

1-0 Heli (Assi)

2-0 Heli (Riina)

3-0 Noora (Valma) av

peukut: *** Valma Huikea peli. Loisto avauksia ja varmaa puolustamista.

** Heli Tärkeä ratkaisija.

* Jelena Varmaa maalivahtipeliä. Peräpään lukko.

Keissu-KU-68 5-2 (1-0),(1-1),(3-1)

Kangasalalaiset olivat liikkeellä tiivistetyllä tiimillä ja pistivätkin tiukasti kampoihin. Hukkasimme kymmenkunta loistavaa maalipaikkaa ja varsinkin päätyvaparit saivat KU:n puolustuksen solmuun, mutta ne maalit… Sorruimme ottamaan pari jäähyäkin, mutta lopulta rutiinimme ja taitoero kuitenkin ratkaisivat ottelun eduksemme. Assi oli liekeissä ja teki komean hattutempun…Martta osoitti puolustuksessa olevansa joukkueemme poliisi omassa päässä ja pelasi todella vahvaa puolustuspeliä!

1-0 Assi (Niina)

2-1 Assi (Noora)

3-1 Ansku (Heli)

4-1 Ansku (Niina)

5-1 Assi (Iida)

peukut: *** Assi Hattutemppu kruunasi muutenkin vahan pelipäivän.

** Martta Reilujen purkujen (banaani! ohella vahvaa oman pään vääntöä.

* Niina Hienoa peliä. Onnistuminen erikoistilanteissa todella lähellä.

SM-karsinta 27.9. Riihimäki

Keissu-KrP Nokia 1-1 (0-1)(0-0)(1-0)

1-1 Jenni (Noora)

Riihimäen urheilutalon uusittu lattia tuotti keissulaumalle melkoisesti harmia. Pallot pomppivat ja haltuunotot eivät onnistuneet ja pakeille sattui normaalia enemmän hasardipomppuja. Nokialaiset pääsivät ensimmäisessä erässä kuittaamaan komean maalin poikittaissyötöstä eikä Jellulla ollut tilanteessa mitään mahdollisuuksia. Pelin edetessä ote siirtyi pikkuhiljaa keissuille ja viimeisessä erässä Jenni sai kuitattua tilanteen ruuhkasta ja tärkeä piste saatiin turvattua. Lopun joukkue pelasi kylmähermoisesti.

peukut: *** Jenni Todella tärkeä maali ja muutenkin energistä peliä.

** Roosa Hyvää ja vahvaa polustamista.

* Riina Energistä karvausta ja kunto kestää hyvin kaksi peliä.

Keissu-Classic 2-10 (0-2), (0-2), (2-6)

1-7 Niina vl.

2-9 Mäksä (Noora)

Nyt meni melkein kaikki mahdollinen pieleen. Peliin lähdettiin puolustamaan tarkasti, mutta kaksi helppoa maalia masensi joukkueen. Sitten vaihdoimme omaan aktiivisempaan pelityyliin, mutta sekään ei auttanut, sillä vastustaja kuittasi kaikista virheistä isolla prosentilla. Pakeilla pallot pomppi eikä oman maalin edustalla merkkauspelikään toiminut. Ensi kerralla pistämme kyllä kampoihin kovemmin. Niinan vaparimaali oli kyllä upea ja toi sentään vähän lohtua…

peukut: *** Niina Varmaa puolustusta ja komea maali.

** Noora Rauhoitti peliä hyvin ja johti ottelun parasta ketjuamme.

* Mäksä Oli nyt puolustuspäässä aktiivisin hyökkääjä.

4.10. Rahola

Keissu-Piraijat 2-2 (0-0), (0-1),(2-1)

1-1 Heli(-)

2-2 Heli (Mäksä)

Tasaisesta väännöstä piste kotiin melkoisen jännitysnäytelmän jälkeen. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Heli tasoitti ottelun 1-1:een. Seuraavassa vaihdossa Piraijat kuittasivat 2-1 johtoon, mutta valmentajien ottamalla aikalisällä saatiin tilanne rauhoitettua sen verran, että tehonyrkki iski tasoituksen ajassa 44.19 eli 11 sekuntia Piraijamaalin jälkeen. Hieno taistelu!

peukut: *** Heli Tärkeät maalit!

** Jellu Varmoja torjuntoja eikä vastustajille irtopalloja.

* Noora Tärkeät aloitusvoitot loppuhetkillä.

Keissu-KU-68 12-0 (3-0),(8-0),(1-0) ajassa 32.17

Ensimmäisen ottelun hienon nousun innoittamina tytöt pistivät hurlumhei-vaihteen päälle toisessa erässä ja kangasalan pelaajia vietiin. Kolmannen erän alussa isketty kahdestoista maali päätti ottelun maali-iloittelun. Heli johti maalitehtailua viidellä maalilla Mäksän säestäessä hienosti.

1-0 HELI (Riina)

2-0 Heli (Sennu)

3-0 Heli (Iida)

4-0 Noora (Mäksä)

5-0 Riina  (Annis)

6-0 Valma (-)

7-0 Mäksä (Noora)

8-0 Mäksä (-)

9-0 Riina (Ansku)

10-0 Heli (Sennu)

11-0 Valma (Mäksä)

12-0 Heli (Sennu)

peukut: *** Valma Komeasti kaksi maalia pakin tontilta.

** Heli Melkoista rumputulta, viisi maalia!

* Riina Hienosti kaksi maalia kolmosen laiturilta.

15.10. Iittala harjoitusottelu:

Keissu-Kosken Dynamo 6-2 (0-0),(2-0)(4-2)

1-0 Jenni (Roosa)

2-0 Heli (Riina)

3-1 Jenni (Mäksä)

4-1 Riina (Heli)

5-2 Noora (Mäksä)

6-2 Jenni (-)

rl-kisa: 5-3 ja kaikki keissuvetäjät veivasivat herkästi vastaan tulevan dynamomolarin

komeasti kaffebullalle… Niina, Assi, Mäksä, Noora, Jenni

Tähän matsiin lähdettiin tasan kahdella kentällisellä, jossa Riina hyökkäsi ykkösen laidalla ja Annis

puolusti siskonsa parina kakkosen takana. Tavoitteena oli testata kolmea erilaista puolustusvaihtoehtoa jokaisen erän alkupuoliskon ajan ja loppuerä vedettiin aina perinteisellä 2-1-2:lla. Tämä harkkamatsi osoitti kuitenkin sen tosiseikan, että joukkueemme ei omaksu näin lyhyessä ajassa muuta systeemiä kuin vanhan ja tutun. Ajoittain olimme omassa päässä aivan sekaisin ja Jellu piti meitä pystyssä hyvillä kopeilla. Erän loput pelasimme kuitenkin riittävän mukavasti, jotta pelitulos säilyi hallinnassamme. Viimeisessä erässä hyökkäyspeli alkoikin sitten jo sujua mukavammin.

Peukut: *** Jellu Tasaisen varmaa työskentelyä ja pari hyvää rankkaritorjuntaa kaupan päälle.

** Jenni Komeasti kolme maalia. Pientä arkailua vielä 1vast. 1 tilanteissa.

* Mäksä Kohelsi ehkä vähiten ja antoi pari maukasta passia.

19.10. Rahola Keissu-KrP 1-1 (1-0),(0-1),(0-0)

1-0 Heli (Lotta)

Todella tärkeä peli sarjasijoituksen kannalta ja tytöt pelasivatkin hyvällä asenteella. Tiukassa paikassa kuitenkin viimeistely taas hieman ontui, sillä tämä peli olisi voitu ratkaista jo ekassa erässä. Heli onnistui kuitenkin yhdessä vedossaan ja homma näytti jo paremmalta. Toisen erän puolivälin jälkeen alkoi vastustajakin saada tilanteita Jellun maalille ja ote siirtyi KrP:lle. Lopulta he saivatkin tasoitettua pelin hyvällä vedolla, jossa Jellulla ei kyllä mahkuja ollut. Kolmas erä olikin tasaista pelailua ja muutama maalipaikka tuli molempiin päihin. Lopussa vastustajan valmentaja alkoi kuumeta, kun Heli, Sennu ja
Mäksä  kuskailivat vuorollaan vastustajaa aikaa pelaillen. Seurauksena oli, että kaveri lensi pellolle ja viskeli mappejaan, naurettavaa tosikkomaisuutta. Kaiken kaikkiaan kypsää pelailua tytöiltä ja tämähän riitti meille jatkopaikkaan.

peukut: *** Jellu Ei juuri nukahtele, vaan koppaa varmasti kaikki otettavissa olevat!

** Heli Tärkeä maali ja vahvaa alivoimapeliä ja ajanpeluuta.

* Sennu Esimerkillistä yritystä ja tärkeää ajanpeluuta ratkaisuhetkillä.

Keissu-Classic 0-8(0-3),0-3),(0-2)

Tämä oli taistelua tuulimyllyjä vastaan, sillä erooli vastustajan hyväksi selvä. Classic on vaan tällä hetkellä ylivoimaisesti paras joukkue sarjassa. Puolustajat taistelivat urhoollisesti ja hyökkääjät juoksivat vastustajan syöttöjen perässä. Pallon saatuamme luovuimme siitä aivan liian helposti ja hyviä maalipaikkoja siunaantui vain muutama. Lähimmäksi pääsi Jenni, joka sai pallon Classic-maalin tolppaan.

peukut: *** Martta Jaksoi uupumatta vääntää olmalla tontillaan ja avasi peliä normaalia maltillisemmin.

** Tiina Samat sanat. Puri tiukasti vastustajaa nilkkoihin ja hoiti kunnialla oman tonttinsa.

* Roosa Täydensi panoksellaan yritteliästä puolustustamme.

SM-karsinta 26.10. Kaukajärvi

Keissu-KihU 2-1 (0-1),(1-0),(1-0)

1-1 Heli (Senja)

2-1 Mäksä (Noora)

YAHOOOOOOOOOOOOO! Tässä pelissä näytimme, mistä keissulikat on tehty. KihU ei ole yli kahteen vuoteen alueella kenellekään hävinnyt ja nyt taas…meille! Lähdimme otteluun hieman kavennetulla materiaalilla, miesvartioinnilla (Hietamäen superkaksoset) ja pelaamaan omaa aktiivista keissupeliämme.

Ensimmäisessä erässä vartiointi petti kerran ja Hietamäen Laura pääsi sivaltamaan joukkueensa johtoon.

Tästä emme kuitenkaan häkeltyneet, vaan toisessa erässä hyvästä vstahyökkäyksestä Heli napautti pallon ylämummoon Sennun syötöstä. Kolmannessa erässä toveittain vastustaja tuli vauhdilla, mutta vartiointi piti hienosti, vedot peitettiin ja Jellu napsi kaiken tarvittavan… Ajassa 34.41 halli repesi… Keissut värkkäsivät 2-1 voittomaalin. Mäksä täräytti siskonsa syötöstä ja taas oli pallo KihUn maalin yläpesässä!  Lopussa pelailimme taas tehokkaasti aikaa, vaikka aivan lopussa vierailla oli pieni paniikkipyöritys päässämme, mutta me kestimme ja näin meitä odottavat nuorten SM-sarjan pelit. HIENOA KEISSULIKAT!

peukut: *** Roosa Varjosti kaksosen aivan pimentoon!

** Senja ja Jellu Sennulla loistavaa vartiointia ja Jellu pelasi taas todella varmasti.

* Heli ja Mäksä Ne historialliset maalit…

SM-sarja Turku 15.11.

Keissu-SB Pro  2-4 (1-2),(0-0),(1-2)

1-2 Assi (Heli)

2-2 Heli (Assi)

Tästä se sitten alkoi… historiallinen taival nuorten sm-sarjassa. Johan me toki tiesimme, että helppoa ei valtakunnan huippujen kohtaaminen tule olemaan, mutta halusimme näyttää, että kyllä se paikka meille kuuluu. Avauspelissä ei juuri jännitystä ollut ja peli aaltoili tasaisena päästä päähän. Kahdesti unohtui pelaajan tiukka vartiointi ja vastustaja kuittasi välittömästi. (Täällä ei juuri virheisiin ole varaa!) Vastahyökkäyksestä tyttömme kuitenkin iskivät vielä ekaan erään kavennuksen. kun Heli antoi keskelle ja Assi latasi suoraan syötöstä pallon ohi hölmistyneen veskarin. Toisessa erässä upea vaparikuvio toimi, mutta tuomari hylkäsi kauden komeimman osuman, sillä vapari oli ehditty antaa ennen tuomarin vihellystä, harmi. Samassa ylivoimassa kuitenkin iskimme ja Heli paiskasi irtopallon maaliin. Assi merkittiin maaliin syöttäjäksi. Kolmannessa erässä oman maalin edustan hölmöily kuitenkin kostautui ja vastustaja sai helpon maalin. Lopussa he vielä kuittasivat 4-2 ja peli oli selvä. Ei huono avaus…

peukut: *** Martta Haastoi isokokoiset vastustajat rohkeasti. Loistoasenne!

** Assi Tärkeä avausmaali kaudellemme. Muutenkin maltillista pelinrakentelua.

* Riina Ennakkoluulotonta peliä ”isojen” joukossa.

Keissu-SB Naantali    1-6  (0-4),1-2),(0-0)
1-6 Mäksä (Jenni)
Tässä saimme tuntumaa, missä valtakunnan kärki menee… Naantalilla on joukkueessaan muutama maajoukkuepelaaja ja muutenkin todella laadukas ryhmä. Lisäksi joukkuetta valmentaa iittalalaistaustainen Toni ”fläppitaulu” Järveläinen. Ottelu oli ohi jo käytännössä ensimmäisessä erässä. Saimme aikaan vain muutaman satunnaisen hyökkäyksen. Asenteen hieman löystyttyä vastustajalla toisessa erässä peli tasaantui ja vastahyökkäyksestä Mäksä veivasi moken kaffelle Jennin poikittaissyötön jälkeen. Tauolla asetimme vielä viimeiseen erään uuden tavoitteen- vastustaja on pidettävä nollillla ja se onnistui, hienoa!
Peukut: *** Mäksä Jaksoi tehdä töitä ja uskalsi haastaa isokokoisia vastustajia.
** Valma Uurasti väsymättä puolustuksessa, sillä töitä riitti.
* Heli Tasaisen varmaa suorittamista. Loi muutaman maalipaikan.
Keissu-TPS     1-9 (0-2),(1-2),(0-5)
1-2 Senja (Heli)
Todella hienosti pysyimme kyydissä kaksi erää lohkon ehdotonta ennakkosuosikkia vastaan. Senjan värkätessä maalinedustahässäkästä 1-2 kavennuksen kaikki näytti todella hienolta. Kolmannessa erässä olikin siten jo kaikki eväät syöty tai sitten kebapit rupesivat painamaan massukoissa… vastustaja pääsi kuskaamaan keissulaumaa… 5-0 pataan vikassa erässä. Näin käy tällä tasolla, kun ei vielä voimat riitä aivan loppuun asti. Mutta odottakaapa vain… keissut eivät ole vielä sanoneet viimeistä sanaansa! Ensi viikonloppuna Vantaalle.
Peukut: *** Senja Vihoviimeiseenkin vaihtoon sata lasissa ja maalintekoa yrittämään, hienoa!
** Niina Pysyi kohtuullisesti tepsiläisten vauhdissa.
* Lotta Osoitti, että kyllä se d-tyttökin täällä pärjää.
22.11. Vantaa  Keissu-Tiikerit 0-4 (0-1),(0-1),(0-2)
Hyvin tasaista taistelua kaksi erää, mutta parista virheestä vastustajat kuittasivat ärsyttävän tehokkaasti.
Niille vedoille Jellu ei kyllä voinut mitään. Tässä ottelussa pääsimme mukavasti maalipaikoille mekin, mutta parhaistakaan paikoista ei palloa tikrumolarin selän taakse saatu. Jennillä oli läpiajo ja Sennun tiellä seisoi sitten tuomari… Uskoa mahdollisuuksiimme tämä peli kyllä antoi.
Peukut: *** Ansku Pelasi mukavasti kakkosen keskellä. Sopeutuu hyvin eri tehtäviin.
** Jenni Pirteä esitys. Karvasi innokkaasti ja tarjoili naapureilleen pari maalipaikkaa.
* Roosa Painoi ”sipenä” kolmosen laidalla. Muukin ketju pelasi mukavasti.
8.12. harjoitusmatsi Keissu-BB Dynamo 7-1 (2-0),(2-1),(3-0)
1-0 Noora (-)
2-0 Iida (Riina)
3-1 Mäksä (Noora)
4-1 Heli (-)
5-1 Heli (Assi)
6-1 Assi (Senja)
7-1 Jenni (Mäksä)    rl-kisa: Noora,Jenni,Assi    3-2
Tähän väliin oli hyvä saada vähän ottelutuntumaa, kun Pietarsaaren turnaus peruttiin. Niinpä kutsuimme tutun harkkavastustajan BB Dynamon vieraaksemme. Lähdimme otteluun kovalla prässillä ja sata lasissa. Tämä näkyikin selvänä hallintana eikä vastustajalla ollut ensimmäisessä erässä juuri nokan koputtamista. Muutama aikailu syötöissä sekä huolimaton haltuunotto ja huono tuuri estivät useamman maalin synnyn. Noora viimeisteli avausmaalin upean harhautuksen (360) jälkeen. Toisen maalin värkkäsi pirteästi pelannut kolmoskenttä. Se painoi joka vaihdossa pelin vastustajan päätyyn ja hyökkäyksiin lähdöt olivat suoraan oppikirjasta. (Kehuja tuli ottelun tuomariltakin Kurt Palmrothilta) Toiseen erään vastustaja oli toipunut ensi erän shokkialusta ja maalivahdin loukkaantumisesta. Dynamo tuli vahvasti ja aina erän puoliväliin asti keissut surffailivat hiukan pehmeällä asenteella. Vastustaja rokotti komealla vaparimaalilla ja kavensi tilanteeksi 2-1. Sen jälkeen keissut kuittasivat todellä makealla vaparikuviolla. Jenni vei vastustajan pelaajan edestä ja Mäksä kiersi tempaisten reikäkuulan yläristikkoon, VAU! Heli lisäsi johtoa erän lopulla pienen onnen ja vastustajan jalan avustuksella, 4-1. Kolmannessa erässä napsahti ahkeran harjoittelun kirkkaimpia hedelmiä: kulmavaparista kuviolla vastustaja kaffelle ja Assin namupassista Helin terävä viimeistely 5-1. Kuukauden tai jopa kauden KASSI! 6-1 osuman viimeisteli Assi vapaasti puolustuksen keskustasta ja loppunumerot järkkäili Jenni Mäksän mukavasta läpisyötöstä. Kokonaisuutena hienoa peliä. Rankkarikisassa onnistuivat Noora,Jenni ja Assi.
peukut: *** Iida Paras peli tällä kaudella. Huikeaa peliä koko ketjulta.
** Sonja Alkaa päästä yhä mukavammin pelivauhtiin mukaan.
* Mäksä Upea maali! Loistosyöttö vielä viimeiseen maaliin.
6.1.2009 SM-turnaus Iittala
Keissu-Tiikerit 0-0 (0-0)(0-0)(0-0)
Päätimme estää alkukierroksen suurinumeroiset tappiot ja uudistimme hieman puolustustaktiikkaamme. Tämä toimikin vallan loistavasti, sillä pienillä muutoksilla vastustaja saatiin pidettyä lähes täysin poissa vetosektoreilta. Nyt emme tietenkään voineet keissumaisesti karvata sata lasissa ja omat tekopaikat jäivät hieman vähemmälle, mutta kyllä meilläkin maalipaikkoja oli… Jenni, Heli ja pari kivaa vaparitilannetta. Näin teimmekin jälleen keissuhistoriaa ja otimme ensimmäisen SM-sarjapisteen, hyvä likat!
peukut:
*** Jellu Aivan ilmiö! Eipä olla ennen nähty Jellua noin sähäkkänä.
** Niina Erittäin varmaa puolustamista ja hyviä avauksia.
* Lotta Varmaa pallolista peliä ja hyviä vapareita.
Keissu-SB Naantali 0-1 (0-0)(0-1)(0-0)
Jatkoimme samalla taktiikalla, sillä maajoukkuepelaajia oli vastassa useampia ja viimeksi Turussa ryntäilimme itsemme naantalilaisia vastaan pihalle ja tulos oli selvä 6-1 tappio. Taas puolustuspeli toimi ja Jellu poimi kaikki kiinni otettavat varmasti. Yhdelle maskivedolle hänkään ei mitään voinut ja pisteet matkasivat Naantaliin niukalla 1-0 tappiolla. Nyt kun olemme saaneet puolustuspelin tiiviimmäksi, on aika keskittyä hyökkäyskuvioiden hiomiseen… Harmi, että parista kivasta vaparipaikasta emme maalia saaneet, vaikka läheltä piti.
Peukut:
*** Lotta Aivan päällikkö puolustuspäässä. Parasta Lottaa soufar…
** Jellu Taas todella hyvä. Melkoinen torjuntaprosentti…
* Senja Vahvaa karvausta ja nöyrää puolustusta.
25.1. 2009 Naantali nuorten SM
Keissu-TPS 3-4 (0-0),(0-2),(3-2)
1-4 Heli (Mäksä)
2-4 Assi (Senja)
3-4 Noora (Mäksä)
Loistavaa peliä keissuttarilta. Varmasti paras peli SM-sarjassa. Harmi vain, että ei ihan riittänyt jymypottiin.
Tepsi luuli 4-0 johdossa, että tämä on jo taputeltu, mutta mepä näytettiin niile, että keissulikka lopettaa vasta kun  tuomari käskee keskiviivalle riiviin kättelyä varten. Ensin Mäksä heittää kiertovaparista pallon kohti maalia ja Heli jyrää takatolpalta karat sisään. Sitten näytettiin halliväelle kaikkien vaparikuvioiden äiti:
”svedujono”. Tepsin tytöt alkoivat kiljumaan, kun eivät tienneet mihin kukakin oli menossa ja Assi pamautti
pallon komeasti ylämummoon tepsiläisten hölmistellessä jähmettyneinä paikoillaan. Kauden komein osuma!
Tuomarikin  pyöritteli päätään eikä ollut näkemäänsä uskoa. Saatiin ainakin tarjottua yleisölle jotakin uutta ja keissumaista. Yllättäen tepsiläiset eivät ottaneet meitä vielä tässävaiheessakaan ,vaan painoivat härkäpäisesti lisämaalinhakuun. Silloin siskokset ampaisivat vastahyökkäykseen ja Noora päätti maltilla poikittaisjuoksunsa upeaan vetoon ja homma oli jo 3-4. Tässä vauheessa otimme aikalisän, mutta aikaa oli liian vähän. Saimme luotua paineen toiseen päähän, vaan emme kuitenkaan hyvää maalipaikkaa ja unelma jäi karvan päähän…shit!
peukut:   *** Assi Hyvää pelinrakentelua ja komea maali!
** Heli Oli jatkuvana riesana tepsiläisten kimpussa ja haastoi rohkeasti.
* Mäksä Aktiivista peliä ja kaksi tärkeää syöttöä.
Keissu-Tiikerit   1-5 (0-3),(1-2)(0-0)
1-3 Assi (Heli)
Tässä matsissa oli selvästi eri syke ja lataus. Jotenkin eväät oli syöty ja vastustaja sai kuskattua meitä haluamallaan tavalla. Peli oli selvä jo ekan erän jälkeen.
peukut:  *** Roosa Johti parhaan kentällisen peliä mallikkaasti, ei yhtään omiin!
** Noora paras hyökkääjä ja oli hyvä jo edellisessä pelissä.
* Sonja pelasi ennkkoluulottomasti Roosan parina, ei takaiskuja!
Keissu-SB Pro  2-4 (0-2),(1-1),(1-1)
1-3 Jenni (Mäksä)
2-4 Noora (Mäsä)
rl. – Mäksä
Hyvää taistelua jo hieman väsyneeltä laumalta. Vastustaja hallitsi peliä jonkin verran, mutta paikkoja oli meillä lähes saman verran. Jenni sai mukavan onnistumisen, kun oli parkkeerannut maalin edustalle ja sai Mäksältä loistopassin maalin takaa. Lähes identtisen maalin värkkäsivät siskokset vielä kolmanteen erään, mutta tilanne olisi kieltämättä ollut herkullinen, jos Mäksä olisi hetkeä aikaisemmin pamauttanut rankkarin sisään. (Moke oli jo kaffeella…) Aina ei voi voittaa, mutta kyllä me vielä se yksi voitto otetaan…
peukut: *** Mäksä rankkarimissisistä huolimatta huippuesitys-palkittiin parhaana
** Iida Oli säästellyt energiaa tähän peliin ja pelasi pirteästi.
* Jenni Meni nyt rohkeasti maalin edustalle ja heti tärppäsi.
16.02. harjoitusottelu Keissu-Dynamo 3-3 (1-2),(0-0),(2-1)    rl.3-1
1-0 Noora (Mäksä)
2-2 Noora (Ansku)
3-2 Assi (Heli)   rl. Niina, Assi ja Noora
Tässä ottelussa saimme hyvän opetuksen siitä, mikä merkitys peliin valmistautumisella on. Normaalisti joukkue on ollut taistoihinsa aina valmiina, mutta nyt yhdellä sun toisella oli ajatus ihan jossain muuaalla tai muuten vaan takki tyhjä. Kolmanteen erään mennessä saimme kuitenkin kaivettua sen verran ”ammattiylpeyttä”, että edes tasuriin päädyttiin. Kunnia kuitenkin dynamolaisille, jotka olivat matkassa hyvällä asenteella. Osittain peliä haittasivat muutamat ketjukokeilut.
peukut: *** Rosamunde Oli puolustuksen selvästi terävin ja taas kentällä 100 lasissa.
** Noora Tärkeitä maaleja. Kehittymässä hyväksi viimeistelijäksi.
* Assi Ykkösketjun terävin tänään ja hieno rankkari.
22.2. Myllypuro nuorten SM-turnaus
Keissu-TPS 1-3 (0-1),(0-2),(1-0)
1-3 Heli (Assi)
Jälleen pistimme sarjakärjen tiukoille ja pelin loppua kohden TPS:n hallinta muuttui tiukaksi keissuprässiksi.
Kiva huomata, että nappipelillä olemme vain kivenheiton päässä maan kärjestä(Mä oon aika hyvä heittämään kiviä?) Vastustajan avausmaali tuli harmittavasta virheestämme, kun Mäksä  nukkui vaparikuviossamme ja jättö meni suoraan vastustajalle. Valmakaan ei ollut varmistajana hereillä ja niin tepsiläinen oli yksi läpi – tuloksena tärkeä avausmaali. Kolmannessa erässä ote alkoi siirtyä pikkuhiljaa meikäläisille ja komeasta Assin läpisyötöstä Heli karkasi maalintekoon ja niittasi varmasti pallon yläpesään. Näennäinen painostus ei kuitenkaan riittänyt enempiin maaleihin. Ottelun loppuhetkillä (6sekkaa) otimme aikalisän ja laadimme suunnitelman, jolla voitettu kiista-aloitus käännetään vielä maalipaikaksi. Helille aloitusvoitto- Niina jatkaa suoraan Sipelle- Sipe välittömästi toiselle puolelle Mäksälle- Mäksä vielä takatolpalle, josta Assi pääsi  vetämään, mutta molari sai näppinsä väliin. Harmi, sillä kuukauden maali oli todella lähellä.
Peukut: *** Heli Vahvaa yritystä ja pelasi nyt joukkueelle.
** Assi Johti taas esimerkillisesti vahvinta ketjuamme.
* Lotta Pelasi virheetöntä peliä kolmoskentän takana-ei takaiskuja.
Keissu-SBPro 1-11 (0-4),(0-2),(1-5)
1-10 Noora (Ansku)
Tulos oli kyllä aika kamala, varsinkin kun peli olisi ollut voitettavissa. Nyt sorruimme kuitenkin helmasyntiimme-huonoon merkkauspeliin! Miten on mahdollista, että omalla maalilla on neljä keissua ja yksi vihollinen ja kuitenkin vihollinen lyö pallon maaliin kenenkään estelemättä? Missä puhe ja missä kunnon fyysinen maalinedustapeli? Lisäksi vastustaja rokotti mukavasti hyvillä vedoilla, joita ei riittävästi peitetty. Asenteemme ei ollut pahasti pielessä, mutta tällä tasolla pienestäkin keskittymisen puutteesta rokotetaan rankasti. ÄÄNTÄ SIELLÄ KENTÄLLÄ! Hyvä osoitus keissuhengestä ja -asenteesta oli kuitenkin 10-1 kavennusmaali, jossa koko joukkue ryntäsi kentälle onnittelemaan Nooraa. Tässä yksi syy, miksi minusta on niin hienoa valmentaa tätä tiimiä.
peukut: *** Noora Järkevää pelaamista ja yritti rauhoittaa koheltavaa keissulaumaa.
** Senja Jaksoi juoksullaan pistää vastustajia ahtaalle. Apinanraivoa!
* Ansku Pääsi toisessa pelissä jo mukavasti sinuiksi laiturin rooliin.
Keissu-SB Naantali 1-3 (0-0),(0-1),(1-2)
1-1 Riina (Noora)
Selkeä tason parannus edelliseen otteluun. Kaikki halusivat näyttää, että todellinen tasomme oli jotain muuta kuin edellinen peli osoitti. Tiivis puolustus ei juuri avannut naantalilaisille maalipaikkoja ja ainoat vedot Jellu napsi varmasti. Anskun lähdettyä jo lomailemaan pelasimme kahdella ketjulla ja kolmella pakkiparilla eikä se tuntunut ollenkaan huonolta rytmitykseltä. Kolmannessa erässä saimme kulman kiistatilanteesta voiton, josta Noora ohjasi pallon Riinalle, joka VIHDOIN veti suoraan eikä asetellut ja
KABOOOOOOOOM! verkot olivat tötteröllä. Hienoa, että Riinan sitkeä yrittäminen palkittiin hienolla onnistumisella. Lopulta voitto ei kuitenkaan ollut kovin lähellä, vaan parempi joukkue vei pisteet.

peukut: *** Riina upea maali!

**  Roosa Turnauksen virheettömin pakkipari Lotan kanssa.

* Jellu Hyvää torjuntatyötä koko turnauksen ajan. Vähän ääntä lisää pliis…

9.3. harjoitusottelu Keissu-BB Dynamo  2-2 (0-0),(2-1),(0-1) rl. 0-3

1-0 Mäksä (Jenni)

2-1 Jenni (Mäksä)

Tässä matsissa otimme lähempään tarkasteluun oman maalinedustapelin, huolellisemmat syötöt ja ensikosketuksen ja pienen ”viilauksen” myös fyysiseen peliin. Ajoittain hyökkäyksiin lähdöt onnistuivat erinomaisesti ja pakkien avaukset olivat lähes poikkeuksetta onnistuneita. Ongelmat tulivat sitten vastustajan alueella, jossa syötöissä vieläkin hieman viivyteltiin ja näin vastustajan ankara prässi toimi. Toki maalintekotilanteet olivat niukalti meidän hyväksemme ja vastustajan maalit tulivat edelleen puutteellisen merkkauspelin johdosta. parannusta tuli kuitenkin edelliseen peliin ja kahden viikon päästä sovimme uuden matsin. Rankkareita harjoittelemme taas ensi harkoissa, sillä nyt tuli ekan kerran turbaaniin sillä osastolla. Vastustaja ampui nyt jo kauempaa ja se tuntui toimivan. Me kuskasimme pallon liian lähelle ja molari liikkui siviuttain ripeästi poimien ponnettomat yrityksemme. Ensi kerralla pistämme tuleen uusia yrittäjiä… Ykkösketju kaipasi kuumeista Sennua.

peukut: *** Jenni Paras peli tällä kaudella. Aiemmat pelit ovat menneet puolivaloilla?

** Mäksä Loi ketjukavereilleen pelin parhaat maalipaikat. Upea esityö Jenni maaliin.

* Martta Selkeästi nyt ajatus mukana. Pyrkimys huolelliseen peliin.

24.3. harjoitusottelu Keissu-BB Dynamo 4-3 (1-3),(2-0),(1-0)  rl.2-2

1-2 Mäksä (Jenni)

2-3 Jenni (Mäksä)

3-3 Heli (Assi)

4-3 Heli (Assi) rl. Lotta ja Mäksä

Taas mukavan tasaista vääntöä hämeenkoskelaisten kanssa. Ekassa erässä tosin sorruimme perisyntiimme eli huonoon oman maalin edustan merkkauspeliin. Millään ei meinata uskoa, että kolme sinistä ei maalin eteen riitä, jos ei niistä yksikään ota vastuulleen sen ainoan vastustajan pitämistä. Valumme liian lähelle omaa maalia eikä vastustajan lapoja saada kuriin. Lisäksi Nooralle sattui kohtalokas pallonmenetys omalla maalilla ja peli oli pian kahdella maalilla vastustajille. Toisessa erässä ote siirtyi meille ja maalejakin alkoi tulemaan, vaikka Assi ehti missata vuorostaan pelitilannerankkarin. Jenni on alkanut taas kauden lopulla saada juonesta kiinni ja vastasikin Mäksän kanssa tehoista toisessa erässä. Ykkönenkin pyöritti pitkiä toveja peliä toisessa päässä, mutta osumat jäivät heiltä viimeiseen erään. Kolmonen oli pirteällä pelipäällä, vaikka ei maalinteossa nyt onnistunutkaan. Peli saatiin useaan otteeseen siirrettyä vastustajan päätyyn. Kolmannessa erässä näimme väläyksen Heliä parhaimmillaan. Muutama vahva punnerrus ja pari tarkkaa viimeistelyä Assin passeista. Yhden namupaikan hän tosin missasi Sennun herkutellessa tilanteen takatolpalle.

Peukut: *** Heli Pelasi nyt joukkueelle ja teki kaksi hienoa maalia.

** Jenni Jatkoi hyviä esityksiä. Liike terävää ja sytötkin kohdillaan.

* Sonja ja Lotta Pirteitä esityksiä puolustuksessa. Rohkeaa ja huolellista peliä.

bonus *** Justiina Mimmi tuli ja nollasi Dynamon… ei huono!

Joukkue 08-09

KALVOLAN KEIHÄS, KalvKe SM-nuoret
pelaajat 2008-2009
Sininen peliasu Musta peliasu
Kakko Tiina -92 5 5
Haapalahti Heli -92 6 6
Aakkula Assi -92 7 7
Mäkinen Roosa-Maria -92 8 8
Heikinheimo Valma -92 9 9
Jakobsson Senja -92 10 10
Mönkö Niina -92 13 13
Ponkkonen Anniina -92 14 12
Hakala Riina -93 16 16
Mäkitaipale Laura -92 20 20
Palo Iida -93 22 22
Bister Lotta -95 24 24
Artimaa Jenni -94 30 30
Mäkitaipale Noora -94 32 32
Mäkinen Anna-Leena -90 69 18
Soramäki Jelena -91 99 99
Keskitalo Martta -92 96 96
Jänkälä Sonja -94 99 99
valmentaja Aakkula Markus
valmentaja Artimaa Tero
joukkueenjohtaja Mäenpää-Vuorinen Paula 0503056371
paula.maenpaa-vuorinen@kalvola.fi
Aihe(et): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Kommentointi on suljettu.