Suunnistusleiri Nuuksiossa 8.-9.11.

Viime viikonloppuna järjestettiin suunnistusleiri Nuuksiossa ja mukana olivat Fanni, Reetta, Eemeli, Viljo, Ville ja Väinö. Lauantaina aamupäivällä radat (lyhyt ja pitkä) olivat vaativassa kalliomaastossa, jossa mäkiä halkoivat pitkulaiset suoalueet. Maastosta saa hyvän kuvan alla olevasta kuvasta ja kartta löytyy täältä. Iltapäivällä oli vuorossa aamupäivää pidemmät radat Haukkalammen hieman helpommassa maastossa. Sunnuntaina oli kymmenen kilometrin suunnistusvaellus Nuuksion kansallispuistossa. Lauantain radoilla oli teemana rastinotto ja rastipisteet oli valittu siten, että ne olivat pienipiirteisillä alueilla. Ratojen ja rastien käytännön toteutuksesta vastasi Ari OK77:sta ja Saara.

Leiriläisten tukikohtana oli Pikku-Solvalla Solvallan urheiluopiston ja luontokeskuksen vieressä. Mökissä oli erinomainen varustus ja lounaalla Jani kävi valkokankaalta läpi rastinoton teoriaa sekä esimerkkinä otettiin SM-erikoispitkän rastipisteet. Kaikilla suunnistajilla oli mukana GPS-urheilukello. Keihään tietokoneeseen oli ladattuna ohjelmat Garminin, Polarin, TomTomin ja Suunnon urheilukelloille. Kaikki GPS-reitit ladattiin tietokoneelle ja ne sovitettiin kartalle QuickRoute-ohjelmalla. Lauantai-ilta kului kaikkien gps-reittejä katsellessa, mietittiin optimireittejä ja kartan oleellisia kohteita sekä naurettiin rastiympyrän ”täyttötehtäviä”.

Saaralle ja Arille isot kiitokset käytännön järjestelyistä.

Aihe(et): Su. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Kommentointi on suljettu.